مرکز آمار ایران اعلام کرد: تغییرات میانگین شاخص کل قیمت تولیدکننده در چهار فصل منتهی به فصل تابستان ١٣٩٨ نسبت به مقدار مشابه در سال قبل به ٥٩,٩ درصد رسید.
تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) در فصل تابستان ١٣٩٨ به ٣,٥ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل بهار ١٣٩٨، ١٣.٤ واحد درصد کاهش دارد.
مرکز آمار در حالی که به صورت مرتب تغییرات قیمتی کالاهای مصرفی و همچنین میزان تولید بسیاری از کالاها را منتشر میکند، روی پایگاه اطلاع رسانی این مرکز خبری از انتشار رسمی آمارهای مصرف نیست.
طبق اعلام مرکز آمار، در فصل بهار امسال نرخ تورم ۳۷.۶ درصد و تورم خوراکیها ۵۶.۴ درصد بوده است که در میان خوراکیها سیبزمینی با ۹۰.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت و تخممرغ با منفی ۱۸.۲ درصد بیشترین کاهش قیمت را داشتهاند.
مرکز آمار نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به شهریور ۹۸ استانها را منتشر کرد و براین اساس ایلام با ۵۱.۹ درصد و قم با ۳۶.۳ درصد به ترتیب بیشترین و کمترین نرخ تورم را دارد.
مرکز آمار ایران اعلام کرد: بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه در خرداد ماه مربوط به استان کردستان (٤٥.١ درصد) و کمترین آن مربوط به استان قم (٣١.٤ درصد) است.
فاصله تورمی در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ۰,٦ واحد درصد و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نسبت به ماه قبل ۰.٩ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
براساس آمارهای مرکز آمار ایران، در سال ۹۶ مجموعا ۵۳ میلیون و ۶۲۴ هزار تن انواع محصولات پتروشیمی در ایران تولید شد که بخش اعظم آن را محصولات شیمیایی تشکیل داد.
بررسی گروههای شاخص بهای مصرفکننده نشان میدهد که علائم کاهشی در نرخ تورم مشاهده میشود. یکی از این علائم کاهش نرخ تورم خوراکیها در اردیبهشت است که بهنظر میرسد این روند در ماههای آتی نیز تداوم داشته باشد، این موضوع با توجه به افزایش بارشها طی یک سال اخیر و افزایش عرضه محصولات خوراکی میتواند تا نیمه نخست تداوم یابد.
رئیس مرکز آمار و کارشناسان اقتصادی تاکید دارند که آمار تورم نشان دهنده تغییرات قیمت مجموعهای از کالاها بطور میانگین است و میزان گرانی کالا را نشان نمیدهد.
مرکز آمار ایران از افزایش فاصله تورمی دهکهای مختلف هزینهای در اسفند ماه سال گذشته خبر داد. همچنین کمترین نرخ تورم مربوط به دهک اول با ۴۷.۴ درصد و بالاترین نرخ نیز در دهک دهم با ۵۱.۴ درصد بود.